Terug
Haaima Hylkema Jeep

e-Hybrid of 4XE Plug-in Hybrid

Een e-hybrid en een plug-in hybrid zijn beide hybride voertuigen, maar er is een subtiel verschil tussen de twee termen:

Plug-in Hybrid

Een plug-in hybrid werkt met zowel een verbrandingsmotor als een elektrische motor heeft. Het belangrijkste kenmerk van een PHEV is dat u de batterij van de elektrische motor kunt opladen via een externe bron, meestal een stopcontact of een laadstation. Dit stelt het voertuig in staat om een bepaalde afstand (meestal tussen de 30-80 kilometer) volledig elektrisch te rijden voordat de verbrandingsmotor wordt ingeschakeld. Een PHEV biedt dus de mogelijkheid om zowel elektrisch als op brandstof te rijden.

De accu kan worden opgeladen tijdens het rijden, terugwinning van kinetische energie die vrijkomt bij het remmen, uitrollen of het afremmen van de motor. Of via een laadkabel vanuit een externe bron.

4XE Plug-in Hybrid

Bij de 4XE Plug-in Hybrid Electric modellen worden de voorwielen aangedreven door de benzinemotor en de achterwielen door een eletromotor. Hierdoor kunt u efficiënter rijden en betere prestaties neerzetten op wat voor terrein dan ook. Daarnaast profiteert u van een lager brandstofverbruik, maar blijft u genieten van hoge prestaties en een beter rijgedrag, zowel op de weg als in het terrein.

Bekijk de 4XE modellen

E-Hybrid

De term “e-hybrid” wordt gebruikt om naar een specifiek type plug-in hybrid te verwijzen. Dit duidt op hybride voertuigen waarvan de elektrische motor een belangrijke rol speelt en waarbij er mogelijkheid is om kortere afstanden volledig elektrisch te rijden. Tijdens het autorijden wordt de accu opgeladen en door het regeneratief remmen. De auto kan dus niet volledig elektrisch rijden, maar het brandstofverbruik en de CO2-emissie liggen wel zo’n 20% lager dan bij een vergelijkbare auto met een benzinemotor.

In het kort, het grootste verschil tussen beide ligt in het feit dat een plug-in hybrid altijd de mogelijkheid biedt om de batterij extern op te laden, terwijl niet alle hybride voertuigen dit kunnen. Bij een plug-in hybrid kunt dus bewust de batterij opladen om volledig elektrisch te kunnen rijden, het accupakket is ook veel zwaarder. Terwijl bij andere hybride voertuigen de elektrische motor voornamelijk wordt gevoed door de verbrandingsmotor en regeneratieve remenergie.

Bekijk de e-Hybrid modellen