Terug

Onderhoud auto

Voorkom stress met auto onderhoud

Wil je er iedere ochtend op kunnen vertrouwen dat je probleemloos in je auto kunt stappen om te vertrekken? Geen pech onderweg waardoor je je afspraak niet kunt halen of knipperende dashboardlampen die voor stress zorgen. Dat kun je voorkomen met optimaal onderhoud aan de auto.

Bij Haaima Hylkema staan onze vakkundige monteurs klaar om je te helpen bij onderhoud en eventuele reparatie aan je wagen. Lees op deze pagina wat we voor je kunnen betekenen.

Of maak direct online een afspraak

Vakkundig onderhoud aan de auto

Rijd je iedere dag de nodige kilometers in je auto of staat die vaak lange periodes stil op de oprit. Hoe vaak je de auto ook gebruikt, regelmatig goed onderhoud is essentieel. Door factoren als slijtage en ouderdom kan de conditie van de auto erop achteruitgaan. Gelukkig is de techniek zover ontwikkeld dat de auto meteen via het dashboard signalen afgeeft die je vertellen als er iets aan de hand is en reparatie of onderhoud aan de auto nodig.

Door de conditie van de auto tijdens de APK door onze monteurs te laten checken, weet je bovendien dat je veilig in je auto kunt stappen. Ieder onderdeel wordt vakkundig onder de loep genomen en waar nodig gerepareerd.

Onze onderhoudsdiensten

Bij het onderhoud van je auto controleren onze monteurs diverse onderdelen van de auto. Onder andere de volgende onderhoudsdiensten kunnen daarbij aan de orde komen. Die voeren we zorgvuldig uit, zodat je auto weer als nieuw de weg op kan.

Distributieriem vervangen

Distributieriem vervangen

Verstopt onder de motorkap bevindt zich de distributieriem die de nokkenas in beweging brengt door de krukas van de motor aan te drijven. Doorgaans moet de distributieriem vervangen worden na zo’n 60.000 tot 120.000 kilometer of na 4 tot 8 jaar na aankoop. Kijk in het onderhoudsboekje van je auto wat er over jouw model vermeld staat. Bij het onderhoud aan je auto kunnen onze monteurs de distributieriem checken en eventueel vervangen.

Distributieriem vervangen? Plan het hier

Koppeling vervangen

Koppeling vervangen

Soepel optrekken en schakelen? Een goede koppeling zorgt er niet alleen voor dat het rijden aangenaam is, maar ook dat je veilig op snelheid kunt blijven. Bij slijtage zal de koppeling vervangen moeten worden. Je wilt immers niet dat de een kapotte koppeling de rest van de auto kan beschadigen. Laat daarom bij onderhoud aan je auto ook je koppeling checken op sporen van slijtage.

Koppeling vervangen? Plan het hier

Auto uitlijnen

Auto uitlijnen

Wanneer je aan het rijden bent, wil je de auto zoveel mogelijk het werk laten doen. Met cruise control en stuurbekrachtiging hoef je weinig inspanning te leveren. Moet je het stuur voortdurend corrigeren omdat de wielen niet volledig recht onder de auto staan, dan rijd je een stuk minder ontspannen. Dit kan verholpen worden door onze monteurs die de auto uitlijnen. Informeer bij het onderhoud aan je auto wat we hierin voor je kunnen betekenen.

Auto uitlijnen? Plan het hier

Onderhoud aan auto? Kom naar Haaima Hylkema

Ga altijd met een veilig gevoel de weg op nadat je onderhoud aan de auto hebt laten doen. Onze monteurs zijn vakbekwaam en ervaren. Zonder problemen wordt ieder onderdeel gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. Uiteraard altijd in samenspraak met jou.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor onderhoud en reparatie aan de auto? Neem vrijblijvend contact met ons op of kom met je auto langs bij een van onze showrooms. We kijken graag met je mee naar de conditie van je auto.

Online een afspraak inplannen

Wil je een afspraak inplannen? Dat is geen probleem!

Maak direct online een afspraak

Neem je liever contact op met één van onze medewerkers? Ook dit is mogelijk. Bel hiervoor met onze Klanten Contact Centrum: 058 2882018 of mail: contact@haaimahylkema.nl. We kijken dan samen met jou naar de mogelijkheden.