Terug

Koppeling vervangen

Tijd om de koppeling te vervangen?

Heb je net een nieuwe auto, dan merk je vast hoe je in no time optrekt en gestroomlijnd schakelt. Een heerlijk gevoel tijdens het rijden. Dit kan na verloop van tijd of door het aantal kilometers dat je aflegt minder worden. De levensduur van de koppeling is beperkt, dus na slijtage zul je merken dat de auto meer moeite krijgt om te versnellen en dat het schakelen minder vloeiend verloopt. Tijd om de koppeling te vervangen?

Kom langs bij Haaima Hylkema om je te laten informeren over wat je het best kunt doen. Wij hebben de kennis en kunde om te bepalen of de koppeling inderdaad vervangen moet worden en geven je daarin persoonlijk advies.

Direct een afspraak inplannen

Wil je meteen een afspraak inplannen? Dat is geen probleem!

Maak direct online een afspraak

Neem je liever contact op met één van onze medewerkers? Ook dit is mogelijk. Bel hiervoor met ons Klanten Contact Centrum: 088 – 606 9500 of mail: contact@haaimahylkema.nl. We kijken dan samen met jou naar de mogelijkheden.

Wanneer de koppeling vervangen?

Wanneer de koppeling vervangen?

De koppeling verbindt de motor en de versnellingsbak met elkaar. Om het toerental van de motor bij te houden en goed te kunnen schakelen, is de koppeling een essentieel auto-onderdeel. Die maakt het mogelijk om veilig op te kunnen trekken en op snelheid te blijven. Rijd je te lang door met een koppeling die begint te slijten, dan heeft dat nadelige gevolgen voor de rest van de auto.

Leg je vaak korte afstanden af waarbij je veel moet schakelen, sta je meer in de file dan je lief is of heb je regelmaat een aanhangwagen aangekoppeld? Je rijstijl heeft invloed op de status van de koppeling. Kom je bij ons langs voor een onderhoudsbeurt, vraag ons dan meteen de koppeling te controleren en die eventueel te vervangen. Dat doen we graag voor je.

Waarom Haaima Hylkema?

Waarom Haaima Hylkema?

Merk je duidelijk dat er iets is veranderd op het moment dat je wilt optrekken en versnellen? Wij duiken voor je in het probleem en bepalen of het nodig is de koppeling te vervangen. Onze automonteurs weten precies waar ze op moeten letten en hoe je na de reparatie weer veilig de weg op kunt. Ook bij minimale veranderingen raden we je aan de koppeling te laten controleren.

Kom bij ons langs al je denkt dat er iets mis is met de koppeling of als een ander onderdeel van de auto het dreigt te begeven. Met onze expertise controleren we je auto van binnen en van buiten en handelen we eventuele reparaties vakkundig af. Het wisselen van de band of het verhelpen van autoruitschade, wij lossen het graag voor je op.

De koppeling vervangen bij Haaima Hylkema

Kom langs op een van onze Friese vestigingen waar je kunt rekenen op vakkundige en betrouwbare hulp. Veiligheid is het belangrijkst, dus we laten geen auto bij ons vertrekken zonder een nauwkeurige controle en reparatie. Wil je de koppeling laten vervangen, neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. En natuurlijk staan we voor je klaar voor iedere andere onderhoudsbeurt of reparatie aan de auto.

Online een afspraak inplannen

Wil je een afspraak inplannen? Dat is geen probleem!

Maak direct online een afspraak

Neem je liever contact op met één van onze medewerkers? Ook dit is mogelijk. Bel hiervoor met ons Klanten Contact Centrum: 088 – 606 9500 of mail: contact@haaimahylkema.nl. We kijken dan samen met jou naar de mogelijkheden.