Terug

Koppeling vervangen

Tijd om de koppeling te vervangen?

Heeft u net een nieuwe auto, dan merkt u vast hoe u in no time optrekt en gestroomlijnd schakelt. Een heerlijk gevoel tijdens het rijden. Dit kan na verloop van tijd of door het aantal kilometers dat u aflegt minder worden. De levensduur van de koppeling is beperkt, dus na slijtage zult u merken dat de auto meer moeite krijgt om te versnellen en dat het schakelen minder vloeiend verloopt. Tijd om de koppeling te vervangen?

Kom langs bij Haaima Hylkema om u te laten informeren over wat u het best kunt doen. Wij hebben de kennis en kunde om te bepalen of de koppeling inderdaad vervangen moet worden en geven u daarin persoonlijk advies.

Direct een afspraak inplannen

Wilt u meteen een afspraak inplannen? Dat is geen probleem!

Maak direct online een afspraak

Neemt liever contact op met één van onze medewerkers? Ook dit is mogelijk. Bel hiervoor met ons Klanten Contact Centrum: 088 – 606 9500 of mail: contact@haaimahylkema.nl. We kijken dan samen met u naar de mogelijkheden.

Wanneer de koppeling vervangen?

Wanneer de koppeling vervangen?

De koppeling verbindt de motor en de versnellingsbak met elkaar. Om het toerental van de motor bij te houden en goed te kunnen schakelen, is de koppeling een essentieel auto-onderdeel. Die maakt het mogelijk om veilig op te kunnen trekken en op snelheid te blijven. Rijdt u te lang door met een koppeling die begint te slijten, dan heeft dat nadelige gevolgen voor de rest van de auto.

Legt u vaak korte afstanden af waarbij u veel moet schakelen, staat u meer in de file dan u lief is of heeft u regelmaat een aanhangwagen aangekoppeld? Uw rijstijl heeft invloed op de status van de koppeling. Komt u bij ons langs voor een onderhoudsbeurt, vraag ons dan meteen de koppeling te controleren en die eventueel te vervangen. Dat doen we graag voor u.

Waarom Haaima Hylkema?

Waarom Haaima Hylkema?

Merkt u duidelijk dat er iets is veranderd op het moment dat u wilt optrekken en versnellen? Wij duiken voor u in het probleem en bepalen of het nodig is de koppeling te vervangen. Onze automonteurs weten precies waar ze op moeten letten en hoe u na de reparatie weer veilig de weg op kunt. Ook bij minimale veranderingen raden we u aan de koppeling te laten controleren.

Kom bij ons langs al u denkt dat er iets mis is met de koppeling of als een ander onderdeel van de auto het dreigt te begeven. Met onze expertise controleren we uw auto van binnen en van buiten en handelen we eventuele reparaties vakkundig af. Het wisselen van de band of het verhelpen van autoruitschade, wij lossen het graag voor u op.

De koppeling vervangen bij Haaima Hylkema

Kom langs op een van onze Friese vestigingen waar u kunt rekenen op vakkundige en betrouwbare hulp. Veiligheid is het belangrijkst, dus we laten geen auto bij ons vertrekken zonder een nauwkeurige controle en reparatie. Wilt u de koppeling laten vervangen, neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. En natuurlijk staan we voor u klaar voor iedere andere onderhoudsbeurt of reparatie aan de auto.

Online een afspraak inplannen

Wilt u een afspraak inplannen? Dat is geen probleem!

Maak direct online een afspraak

Neemt u liever contact op met één van onze medewerkers? Ook dit is mogelijk. Bel hiervoor met ons Klanten Contact Centrum: 088 – 606 9500 of mail: contact@haaimahylkema.nl. We kijken dan samen met u naar de mogelijkheden.