Terug
Haaima Hylkema

Koppeling vervangen

Op een gegeven moment kun je merken dat jouw auto begint te slippen, deze versnelt nauwelijks als je koppeling laat opkomen. Ook als je gaat versnellen tijdens het rijden versnelt de auto traag of helemaal niet.  Een bekend teken dat de koppeling is versleten.

Maar ook als je merkt dat het schakelen moeilijker wordt of het zwaarder aan begint te voelen. Kom langs en wij controleren de koppeling. Ook bij twijfel moet je dit zeker doen, want als je te lang doorrijdt met een versleten koppeling kunnen ook andere onderdelen beschadigd raken.

Direct een afspraak inplannen

Wil je meteen een afspraak inplannen? Dat is geen probleem!

Maak direct online een afspraak

Neem je liever contact op met één van onze medewerkers? Ook dit is mogelijk. Bel hiervoor met onze Klanten Contact Centrum: 058 2882018 of mail: klantenservice@haaimahylkema.nl. We kijken dan samen met jou naar de mogelijkheden.

Levensverwachting van een koppeling

De levensverwachting van een koppeling hangt helemaal af van de omstandigheden hoe er mee gereden wordt. Veel korte afstanden, het rijden in de file of rijden met een aanhanger zijn niet bevorderlijk voor een koppeling. Laat de koppeling dan ook zo nu en dan controleren tijdens het onderhoud of rijd gewoon even langs en wij kijken deze graag na voor je.

Tijdens het vervangen van de koppeling worden de koppelingsplaat, de drukgroep en het druklager vervangen. We vervangen al deze onderdelen in één keer omdat ze het zelfde aantal kilometers hebben gereden en in dezelfde staat bevinden. De kans dat één van de onderdelen vroeger of later kapot gaat is dan ook groot.

Naast de vervanging van de koppeling controleren wij tijdens het vervangen ook de staat van de krukas, aandrijfas, de priesaskeerringen en het vliegwiel. Mocht er met een onderdeel iets niet in orde zijn, dan kun je rekenen op een scherpe offerte voor herstel of vervanging.