Terug
Haaima Hylkema

Distributieriem vervangen

Vervang tijdig de distributieriem en voorkom motorschade

De distributieriem is een essentieel onderdeel van jouw auto, dat helaas aan slijtage onderhevig is. Om schade aan uw motor te voorkomen en te zorgen dat jouw auto langer meegaat, dient de distributieriem tijdig vervangen te worden. Dat kan rondom een vast kilometrage zijn, maar ook eerder.

Meer informatie hierover kun je terugvinden in het instructie- of onderhoudsboekje van de auto. Wij controleren en vervangen uw distributieriem graag voor je, ook los van een eventuele onderhoudsbeurt.

Direct een afspraak inplannen

Wil je meteen een afspraak inplannen? Dat is geen probleem!

Maak direct online een afspraak

Neem je liever contact op met één van onze medewerkers? Ook dit is mogelijk. Bel hiervoor met onze Klanten Contact Centrum: 058 2882018 of mail: klantenservice@haaimahylkema.nl. We kijken dan samen met jou naar de mogelijkheden.

Vervang de distributieriem bij Haaima Hylkema

Wij adviseren je om elke ingreep aan de distributieriem over te laten aan onze deskundige monteurs. Vaak wordt de distributieriem per set, bestaande uit de distributieriem, spanrollen en omkeerrollen, vervangen omdat dit kostenefficiënter is. Om dubbele reparatiekosten te voorkomen adviseren wij daarnaast vaak ook om gelijk de waterpomp en de koelvloeistof te vervangen. Vraag ons gerust om advies, daar zijn wij tenslotte voor.

Vervang uw distributieriem tijdig

Vervang uw distributieriem tijdig

  • Na een bepaald aantal kilometers gereden te hebben.
    Dit verschilt per model, maar is meestal tussen de 60.000 en 120.000 km
  • Na een bepaalde tijd indien u minder kilometers gereden heeft.
    Dit verschilt per model, maar ligt meestal tussen de 4 en 8 jaar.

Plan hier de vervanging van de distributieriem