Terug

Meest gestelde vragen over elektrisch rijden

Meest gestelde vragen over elektrisch rijden

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Maar welke mogelijkheden zijn er en welke voordelen zijn er voor u als (potentiële) elektrische rijder? Bij Haaima Hylkema adviseren wij u hier graag over. Want we merken dat elektrisch rijden nog veel vragen met zich mee brengt. 

Wat kost een elektrische auto

De kosten van een elektrische auto kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het merk en model van de auto, de grootte van de batterij, de actieradius, de beschikbare opties en eventuele subsidies of belastingvoordelen in het land waar u woont. Over het algemeen zijn elektrische auto’s momenteel nog duurder in aanschaf dan vergelijkbare benzine- of dieselauto’s, maar de prijzen worden geleidelijk lager naarmate de technologie zich ontwikkelt en de productie toeneemt. Tevens wordt de aanschaf van een elektrische auto door de overheid gestimuleerd door middel van een overheidssubsidie.

Meer informatie over elektrisch rijden?

Energie- en onderhoudskosten en verbruik

Naast de kosten voor de aanschaf zijn er ook operationele kosten waarmee rekening moet worden gehouden bij een elektrische auto. Hoewel de kosten voor het opladen van een elektrische auto lager kunnen zijn dan die van brandstof voor een conventionele auto, zijn er andere factoren om te overwegen, zoals de kosten van het installeren van een laadpunt thuis, eventuele kosten voor openbaar opladen en mogelijke onderhouds- en reparatiekosten.

Het is altijd verstandig om de prijzen en beschikbare modellen van verschillende automerken te vergelijken, en ook de beschikbare subsidies en belastingvoordelen te onderzoeken. Dit kan helpen bij het bepalen van de totale kosten van een elektrische auto en het maken van een weloverwogen beslissing.

Kortom, de kosten van een elektrische auto zijn afhankelijk van verschillende factoren en kunnen variëren. Het is raadzaam om u goed te informeren, prijzen te vergelijken en de beschikbare subsidies en belastingvoordelen te onderzoeken om een beter beeld te krijgen van de totale kosten en voordelen van een elektrische auto in uw specifieke situatie.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een advies? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen snel contact op.

Meer informatie over elektrisch rijden?
Overheidssubsidie

Overheidssubsidie

Bent u op zoek naar een personenauto die volledig elektrisch rijdt? Bij ons vindt u betrouwbare modellen die u zonder problemen van A naar B brengen. Comfortabel en in stijl rijdt u voortaan de openbare weg op. Bekijk onze elektrische personenauto’s van Abarth, Fiat, Jeep, Peugeot, Opel en Citroën en bepaal in welk model u elektrisch gaat rijden.

Onze elektrische personenwagens

Hoe werkt het opladen van een elektrische auto?

Hoe werkt het opladen van een elektrische auto?

Er zijn verschillende manieren om een elektrische auto op te laden, afhankelijk van de beschikbare laadinfrastructuur en de snelheid waarmee u de batterij wilt opladen. Hier zijn de meest gangbare manieren om een elektrische auto op te laden:

  1. Thuis opladen
  2. Openbaar opladen
  3. Snelladen

Het is belangrijk om te vermelden dat niet alle elektrische auto’s compatibel zijn met alle soorten laadpunten. Het is essentieel om de laadcapaciteiten en aansluitingen van uw specifieke auto te kennen en te controleren of het laadpunt dat u wilt gebruiken compatibel is.

Meer informatie

Zakelijke voordelen van een elektrische auto

Zakelijke voordelen van een elektrische auto

U kiest ervoor om zakelijk elektrisch te gaan rijden. Echter vliegen u gelijk allerlei fiscale termen om de oren; investeringsaftrek, BTW, bijtelling. Hieronder hebben we alles goed op een rij gezet, zodat we u een goed overzicht geven van wat alles precies inhoudt. Uiteraard is het ook mogelijk om een afspraak te plannen, zodat we alles wat toepasbaar is in uw situatie goed kunnen doorspreken.

Meer informatie

Elektrisch rijden met Haaima Hylkema

Wilt u overstappen op elektrisch rijden? Bij Haaima Hylkema helpen we u graag op weg. Heeft u vragen over onze elektrische en hybride modellen of over elektrisch rijden zelf, dan staan we u graag te woord.

Neem contact met ons op en wij plannen graag een vrijblijvende afspraak in om de voordelen van elektrisch rijden aan u te presenteren.

Wilt u meer informatie over onze elektrische en/of zakelijke oplossingen? Vul dan onderstaand formulier in om een vrijblijvende afspraak in te plannen.