Terug

De BPM verdwijnt

De BPM-vrijstelling verdwijnt en nu?

Bij de aanschaf van een bedrijfswagens word je nu nog vrijgesteld van BPM (Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen). Dit is een belasting die je betaald bij de aanschaf van een nieuwe auto en is gebaseerd op de CO2-uitstoot van de auto, het is dus een heffing die wordt gebruikt om milieuvriendelijke keuzes te stimuleren.

Om de ondernemer ook te stimuleren een emissievrije of heel zuinige bestelauto aan te schaffen heeft de overheid bepaald dat de BPM-vrijstelling vanaf 1 januari 2025 verdwijnt bij de aanschaf van een bedrijfsauto. Je moet dus vanaf dan BPM betalen, de hoogte hiervan hangt af van de CO2-uitstoot van de bedrijfsauto, de nettoprijs en de eventuele extra accessoires in de bedrijfsauto.

Let op: in veel gevallen worden de bedrijfswagens zo’n 50% duurder!

De verwachting is dan ook dat in 2023 en 2024 de vraag naar bedrijfswagens aanzienlijk zal toenomen en de voorraden hard slinken. Wees er dus op tijd bij!

Wij adviseren jou graag in welke keuze nu te maken

Als zakelijke klant heb je bij ons één aanspreekpunt die jou kan adviseren over welke keuze nu te maken met het oog op het verdwijnen van de BPM. Wij willen je zorgeloze mobiliteit bieden tegen een zo gunstig mogelijke kilometer-kostprijs.

Sparren? Wij bellen jou!

Onze bedrijfswagens

Om de BPM-wijziging voor te zijn hebben wij op dit moment een paar interessante acties voor de bedrijfswagens. Kom langs en profiteer.

Bekijk onze voorraad!
Zakelijke Zomerdeals

Zakelijke Zomerdeals

Tot en met 31 juli profiteer je van onze Zakelijke Zomerdeals; 5 jaar lang van 0% rente op Financial Lease op een voorraadauto, kortingen tot 30%, vrijstelling van BPM én een subsidie tot € 5.000 bij aankoop van een elektrische bedrijfsauto.

Zakelijke zomerdeals

De wijziging gaat naar verwachting in op 1 januari 2025. De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regeling én publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant.