Terug

De BPM verdwijnt

De BPM-vrijstelling verdwijnt en nu?

Bij de aanschaf van een bedrijfswagens wordt u nu nog vrijgesteld van BPM (Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen). Dit is een belasting die u betaald bij de aanschaf van een nieuwe auto en is gebaseerd op de CO2-uitstoot van de auto, het is dus een heffing die wordt gebruikt om milieuvriendelijke keuzes te stimuleren.

Om de ondernemer ook te stimuleren een emissievrije of heel zuinige bestelauto aan te schaffen heeft de overheid bepaald dat de BPM-vrijstelling vanaf 1 januari 2025 verdwijnt bij de aanschaf van een bedrijfsauto. U moet dus vanaf dan BPM betalen, de hoogte hiervan hangt af van de CO2-uitstoot van de bedrijfsauto, de nettoprijs en de eventuele extra accessoires in de bedrijfsauto.

Let op: in veel gevallen worden de bedrijfswagens zo’n 50% duurder!

De verwachting is dan ook dat in 2023 en 2024 de vraag naar bedrijfswagens aanzienlijk zal toenomen en de voorraden hard slinken. Wees er dus op tijd bij!

Wij adviseren u graag in de juiste keuze

Als zakelijke klant heeft u bij ons één aanspreekpunt die u adviseert over de beste keuze nu de BPM verdwijnt. Wij bieden u zorgeloze mobiliteit tegen een zo gunstig mogelijke kilometer-kostprijs. Neem contact met ons op voor een adviesgesprek of een proefrit.

Sparren? Wij bellen jou!

Onze bedrijfswagens

Om de BPM-wijziging voor te zijn hebben wij op dit moment een paar interessante acties voor de bedrijfswagens. Kom langs en profiteer.

Bekijk onze voorraad!

De wijziging gaat naar verwachting in op 1 januari 2025. De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regeling én publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant.