Terug

Ruitenwisserbladen vervangen

Ruitenwisserbladen vervangen

Het is belangrijk om uw ruitenwisserbladen regelmatig te controleren en indien nodig te vervangen om ervoor te zorgen dat ze effectief werken en een helder zicht bieden tijdens regenachtige omstandigheden. Hoewel er geen vaste tijdsduur is voor het vervangen van ruitenwisserbladen, zijn er enkele tekenen die erop kunnen wijzen dat het tijd is om ze te vervangen:

  1. Strepen of streperigheid: Als uw ruitenwisserbladen strepen achterlaten op de voorruit of als u merkt dat het zicht wazig of streperig is tijdens het gebruik, is dit vaak een teken dat de bladen versleten zijn.
  2. Slecht reinigen: Als de ruitenwisserbladen niet goed reinigen en het moeilijk is om het water van de voorruit te verwijderen, kan dit wijzen op versleten of beschadigde bladen.
  3. Stuiteren of overslaan: Als de ruitenwissers stuiteren, overslaan of niet soepel over de voorruit bewegen, kan dit betekenen dat de bladen versleten zijn en niet meer goed op de voorruit aansluiten.
  4. Beschadiging: Controleer de ruitenwisserbladen regelmatig op tekenen van beschadiging, zoals gescheurde rubberen elementen of losse onderdelen. Beschadigde bladen moeten zo snel mogelijk worden vervangen.

Over het algemeen wordt aanbevolen om de ruitenwisserbladen minstens één keer per jaar te controleren en indien nodig te vervangen. Echter, als u merkt dat de bladen eerder tekenen van slijtage vertonen of niet goed presteren, is het verstandig om ze eerder te vervangen.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat de voor- en achterruit verschillende ruitenwisserbladen kunnen vereisen, dus zorg ervoor dat u de juiste bladen voor de betreffende ruitenwisserarmen selecteert.

Als u twijfelt over de staat van uw ruitenwisserbladen, kunt u ons altijd raadplegen. Rijd hiervoor langs bij één van onze vestigingen of neem contact op met één van onze medewerkers? Bel hiervoor met ons Klanten Contact Centrum: 088 – 606 9500 of mail: contact@haaimahylkema.nl. We kijken dan samen met u naar de mogelijkheden.

Of maak direct online een afspraak

Direct een afspraak inplannen

Wilt u meteen een afspraak inplannen? Dat is geen probleem!

Maak direct online een afspraak

Neemt u liever contact op met één van onze medewerkers? Ook dit is mogelijk. Bel hiervoor met ons Klanten Contact Centrum: 088 – 606 9500 of mail: contact@haaimahylkema.nl. We kijken dan samen met u naar de mogelijkheden.