Terug

Waterstof rijden

Waterstof rijden

Benieuwd naar de mogelijkheden van rijden op waterstof? Dan informeren wij u graag over de mogelijkheden die er zijn in de toekomst met onze merken. Zo zijn Peugeot en Opel al ver in de ontwikkeling en verwachten wij in 2023 de eerste modellen te mogen verwelkomen. Een interessante ontwikkeling, waarover nog niet heel veel bekend is.

Waterstof heeft namelijk het voordeel ten opzichte van elektrisch, dat u het net zo snel kun tanken als benzine en diesel, maar toch uitstootvrij gaat rijden. Want uit de uitlaat komt alleen maar water. Hieronder vertellen we u wat waterstof nou precies is en hoe een auto op waterstof werk en of er genoeg mogelijkheden zullen zijn om waterstof te tanken.

Meer informatie over waterstof?
Waterstof of elektrisch?

Waterstof of elektrisch?

Heel vreemd, maar toch waar, een waterstofauto is eigenlijk een volledig elektrische auto. Net als bij een elektrische auto wordt de auto aangedreven door één of meerdere elektromotoren. Verwarrend, maar het enige grote verschil is de manier waarop de energie in de auto wordt opgeslagen. Bij een elektrische auto wordt de elektriciteit opgeslagen in een accupakket en bij een waterstofauto wordt de energie door middel van een chemische reactie volledig uit waterstof gehaald. Een groot voordeel t.o.v. elektrisch rijden is dat u waterstof kunt tanken. U bent dus geen tijd kwijt in het laden van de auto. Een ander groot voordeel is dat de actieradius van een waterstofauto veel hoger is dan die van een elektrische auto en door de kleinere accu is de waterstofauto veel milieuvriendelijker.

Meer informatie?

Kosten

Kosten

Omdat een waterstofauto veel energie nodig heeft om waterstof om te zetten in elektriciteit is een waterstofauto helaas nog veel duurder dan een elektrische auto. U hebt gewoon veel meer elektriciteit nodig. Daarnaast zijn de mogelijkheden in Nederland om te tanken nog beperkt, u bent afhankelijk van een handvol stations waar u waterstof kunt tanken. Maar de ontwikkelingen gaan snel en we verwachten dan ook dat we binnen nu en een aantal jaar veel meer tankmogelijkheden zijn en dat er ook meer betaalbare modellen worden geproduceerd.

Meer informatie

Voordelen

Voordelen

  • Groter laad- en trekvermogen dan elektrisch, tot 1000 kg
  • Milieuvriendelijk, want 0% CO2-uitstoot
  • Kort tanken met een hoge actieradius, gelijk aan diesel en benzine
  • Hogere snelheid heeft weinig tot geen invloed op actieradius

Meer informatie

Meer informatie

Wilt u meer informatie over waterstof rijden en zakelijke oplossingen? Vul dan onderstaand formulier in om een vrijblijvende afspraak in te plannen.