Terug

6 Tips om milieuvriendelijk te rijden

23 februari 2024 - Annemarijke Haaima

Milieuvriendelijk rijden doet u met deze tips

Iedere dag heeft u de auto nodig om naar het werk te gaan, de kinderen naar school te brengen of weekboodschappen te halen. Hoewel de auto onmisbaar is, heeft het rijden ook een impact op het milieu. Wat kunt u doen om de auto te blijven gebruiken en zo milieuvriendelijk mogelijk te rijden? Lees deze blog met handige tips.

Inhoudsopgave

Tip 1: De keuze voor een elektrische auto

Wilt u met uw rijgedrag een milieuvriendelijke bijdrage leveren, dan begint het met het type auto waar u in rijdt. Zou u het plan hebben om een nieuwe auto te kopen, dan is het raadzaam te kiezen voor een elektrische auto. Er verschijnen steeds meer elektrische auto’s op de markt die toegankelijk zijn voor een breed publiek. Is uw budget bijvoorbeeld minder toereikend, dan heeft u alsnog een ruime keus. Wilt u wel op benzine blijven rijden, dan kunt u kijken naar het verbruik van de auto. Het is ook goed voor te stellen dat u al jaren met plezier in uw huidige auto rijdt en nog niet het voornemen heeft een nieuwe te kopen. In dat geval kunt u de volgende tips in deze blog raadplegen.

Tip 2: Zuinig rijden

Tip 2: Zuinig rijden

Met uw eigen gedrag kunt u invloed uitoefenen om zo milieuvriendelijk mogelijk te rijden. Dit doet u onder andere door bij het optrekken geleidelijk snelheid te maken. Daarnaast is het belangrijk een constante snelheid aan te houden tijdens het rijden. Remt u voortdurend af om vervolgens weer te versnellen, dan verbruikt u meer brandstof. In plaats daarvan doet u er goed aan om op de snelheid de cruise control in te schakelen. Is niet alleen beter voor het milieu, ook voor u is het een ontspannen oplossing.

Tip 3: Voldoende en regelmatig onderhoud

De conditie van uw auto heeft enorm veel invloed als u milieuvriendelijk wilt rijden. Zorg er daarom voor dat u waar u het zelf kunt uw auto goed onderhoudt. Of breng uw auto met regelmaat langs voor een onderhoudsbeurt. Bij de onderhoudsbeurt wordt uw auto grondig onderzocht en waar nodig gerepareerd.

Tip 4: Bandenspanning checken

Tip 4: Bandenspanning checken

Een onderdeel dat bij de check van de auto extra aandacht verdient, is de bandenspanning. Deze moet tussen de 2 en 3 bar bedragen. Zouden de autobanden te zacht zijn, dan is de rolweerstand hoger en valt het brandstofverbruik hoger uit. Dat is zonde, zeker omdat het relatief weinig moeite kost langs de garage te gaan en de bandenspanning te checken en te herstellen.

Tip 5: Bij stilstand motor uit

Iedere keer als u stilstaat de motor uitschakelen. Het lijkt misschien overdreven, toch scheelt het per saldo enorm veel uitstoot. Steeds meer auto’s zijn voorzien van een start-stopsysteem dat de motor automatisch aan- en uitzet en dat is niet voor niets. Het is een effectieve manier om milieuvriendelijker te rijden. Staat u in de file of voor een stoplicht te wachten, neem dan even de moeite om de motor uit te zetten.

Tip 6: Ritten combineren

Tip 6: Ritten combineren

Wilt u het effectief aanpakken en milieuvriendelijker rijden, kijk dan naar de mogelijkheid om ritten met collega’s te combineren. Carpoolen brengt minder auto’s op de weg en zorgt dus voor aanzienlijk minder CO2-uitstoot. Bovendien maakt het de autoritten in veel gevallen een stuk gezelliger.

Milieuvriendelijk rijden met Haaima Hylkema

Ook bij Haaima Hylkema hechten we grote waarde aan milieuvriendelijke oplossingen. Daarom bent u altijd welkom om uw auto van een onderhoudsbeurt te voorzien. En we wijzen u graag op onze voorraad met zuinige en duurzame auto’s. Neem vrijblijvend contact met ons op. We kijken graag samen met u naar oplossingen om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Nieuws & blogs