Terug

Nieuwe modellen: Peugeot E3008, E5008 en Citroën eC3

4 juni 2024 - Annemarijke Haaima

Grote ontwikkelingen in de automotive

Recent heeft Peugeot een grote lancering aangekondigd van twee nieuwe SUV-modellen op de markt: de e-3008 en de e-5008. Beide voertuigen zijn ontworpen met een focus op geavanceerde technologie, duurzaamheid en rijplezier. Citroën heeft ook een nieuwe auto gelanceerd, de ë-C3. Ook dit is een baanbrekende toevoeging aan het elektrische autosegment. De markt van elektrische auto’s ontwikkelt zich en dit zien we terug in mooie nieuwe wagens die op de markt komen. In deze blog vertellen we meer over deze drie modellen, die u uiteraard binnenkort in onze showroom kunt bewonderen.

Inhoudsopgave

Peugeot e-3008

Peugeot e-3008

De e-3008 van Peugeot is een compacte SUV die de perfecte balans biedt tussen stedelijke mobiliteit en avontuur. De auto heeft strakke lijnen, een modern design en spreekt zowel jonge professionals als gezinnen aan. Dit model is volledig elektrisch aangedreven.

Bekijk hier de Peugeot e-3008

Meer informatie over de Peugeot e-3008

Het exterieur van de e-3008 kenmerkt zich door scherpe lijnen en een dynamische uitstraling. De opvallende grille in combinatie met de slanke LED-koplampen geeft de auto een mooi uiterlijk. Het interieur is ruim en luxe, met hoogwaardige materialen en een geavanceerd systeem.

De krachtige elektromotor heeft 200 pk en dit zorgt voor een soepele en stille rijervaring. De actieradius bij een volle accu is ongeveer 400 kilometer. Dit is vaak voldoende voor het dagelijkse woon-werkverkeer en uitstapjes in het weekend. De auto heeft een snelle laadsnelheid en dit zorgt ervoor dat de batterij in minder dan 30 minuten tot 80% kan worden opgeladen bij een snelle lader.

Peugeot e-5008

Peugeot e-5008

De e-5008 is de grote uitvoering van de e-3008 en richt zich op grotere gezinnen en mensen die veel ruimte nodig hebben. Net als de e-3008 is de e-5008 volledig elektrisch en voorzien van de nieuwste technologieën op het gebied van rijveiligheid. Met 250 pk heeft de auto een vlotte rijervaring. Doordat de e-5008 iets zwaarder is, is de actieradius ongeveer 350 kilometer op een volle accu.

Houd onze Peugeot-merkensite in de gaten

Meer informatie over de Peugeot e-5008

Het design is robuuster, met een grotere grille en bredere wielkasten. Dit model biedt plaats aan maar liefst zeven personen. De derde rij kan eenvoudig worden neergeklapt om de bagageruimte te creëren. Het interieur is vergelijkbaar met dat van de E-3008, maar biedt nog meer ruimte en comfort, met extra been- en hoofdruimte op alle zitplaatsen.

De e-5008 is uitgerust met dezelfde rijsystemen als de e-3008, maar biedt extra functies die vooral bij grotere voertuigen van pas komen. Zo is er een 360-graden camerasysteem dat helpt bij het inparkeren en is er adaptieve cruisecontrol. Dit is een systeem dat in staat is om de snelheid en volgafstand op een andere auto te regelen.

Citroën ë-C3

Citroën ë-C3

De nieuwe Citroën ë-C3 is een baanbrekende toevoeging aan het elektrische autosegment. Een compacte, volledig elektrische auto combineert stijl, comfort en duurzaamheid en is ontworpen voor stedelijke mobiliteit. De kenmerkende Citroën-styling met ronde lijnen en opvallende koplampen geeft de auto een speelse en eigentijdse uitstraling.

Bekijk hier de Citroën ë-C3

Meer informatie over de Citroen ë-C3

Binnenin biedt de ë-C3 een ruim en comfortabel interieur wat is voorzien van geavanceerde technieken. Het infotainmentsysteem met een groot touchscreen en smartphone-integratie zorgt voor een naadloze connectiviteit. Bovendien draagt het gebruik van hoogwaardige, milieuvriendelijke materialen bij aan een duurzame rijervaring.

De elektromotor biedt een stille en soepele rit. De actieradius is bij een volle accu ongeveer 300 kilometer en dit maakt de auto ideaal voor dagelijks woon-werkverkeer en korte uitstapjes. De verwachting is dat de Citroën ë-C3 een belangrijke speler zal worden in het groeiende segment van betaalbare elektrische voertuigen.

Ontdek de nieuwe modellen van Peugeot en Citroën bij Haaima Hylkema

Met de komst van deze modellen is de wereld van een elektrische auto kopen weer verder ontwikkelt. Bent u benieuwd naar deze nieuwe modellen? Bij Haaima Hylkema kunt u ze met eigen ogen zien. Wij zijn zowel Peugeot dealer als Citroën dealer en willen daarom deze nieuwe modellen niet missen. Kom bij ons langs voor deze en nog veel meer auto’s en ontdek welke het beste bij u past. Onze specialisten staan voor u klaar met een kopje koffie om alles over de modellen te vertellen.

Nieuws & blogs