Terug

Checklist nieuwe auto kopen: waar op letten?

16 februari 2024 - Annemarijke Haaima

Checklist voor een nieuwe auto, waar moet u op letten?

Bij het kopen van een nieuwe auto zult u bepaalde wensen hebben. Wat het model moet zijn, in welk merk u wilt rijden en wat de mogelijkheden van de auto zijn, over dergelijke punten heeft u al nagedacht. Bent u op zoek naar een nieuwe auto, dan is het raadzaam een checklist paraat te hebben. Met de checklist weet u bij het kopen van een auto waar u op moet letten. Wij zetten de aandachtspunten voor u op een rij.

Inhoudsopgave

1. Uw budget

1. Uw budget

Heeft u een bepaald budget in gedachten? Dat maakt het in veel gevallen gemakkelijker een nieuwe auto te kopen. U kunt namelijk het zoekgebied daarop aanpassen en verkleinen. Een extra aandachtspunt: houd bij de aankoop van uw nieuwe auto ook rekening met maandlasten of andere aanvullende kosten. Bereken bijvoorbeeld wat u gemiddeld wilt besteden aan benzine om vervolgens het verbruik van de auto te bepalen. Of wilt u elektrisch rijden, kijk dan ook naar de kosten voor een laadpaal die u thuis laat installeren.

2. Type model

Het volgende punt op de checklist die u helpt bij het kopen van een nieuwe auto, is het type model dat u zoekt. Wilt u bijvoorbeeld een SUV of een bedrijfsauto? Dergelijke keuzes hangen af van het doel dat u met de nieuwe auto heeft en het aantal personen of de lading die u doorgaans meeneemt. Denk dus van tevoren na over de wensen en behoeften die u heeft, zodat u het model erop kunt aanpassen.

3. Benzine of elektrisch

3. Benzine of elektrisch

Dan de vraag of u wilt rijden op benzine, diesel, elektriciteit of hybride. Deze keuze is afhankelijk van diverse redenen, waaronder het aantal kilometers dat u gemiddeld maakt, de kosten voor het tanken/laden en de bijdrage die u wilt leveren aan een milieuvriendelijke oplossing. Bepaal onder andere op basis van uw rijgedrag wat voor type aandrijving u nodig heeft. Gaat u voor het eerst elektrisch rijden? Bedenk dan ook wat u nodig heeft aan voorzieningen om uw nieuwe auto thuis of op het werk op te laden.

4. Nieuw of tweedehands

Nummer 4 op de checklist: wilt u een nieuwe auto of een occasion kopen? Beide opties hebben hun voordelen. Bij een nieuw model maakt u gebruik van de nieuwste technologische ontwikkelingen die uw rijervaring verbeteren. Rijdt u in een tweedehands model, ook dan geniet u van een optimale rijervaring, zij het dat de aankoopprijs doorgaans lager is. Kiest u voor een occasion, kijk dan goed naar de kilometerstand en naar de onderhoudsgeschiedenis. Deze factoren geven veel informatie over de status van de auto.

Met uw checklist voor een nieuwe auto naar Haaima Hylkema

Zoekt u een nieuwe auto, dan bent u bij Haaima Hylkema aan het juiste adres. Houd de checklist voor uw nieuwe auto bij de hand, dan laten wij u graag onze voorraad zien. Zowel de nieuwste modellen als stijlvolle occasions van voorname automerken staan in onze showroom klaar. We wijzen u ook graag op de mogelijkheid een proefrit te maken. Zo krijgt u een goede indruk van het comfort en het rijgemak waarmee u in de auto rijdt. Wilt u meer weten over onze voorraad? Wees welkom in een van onze vestigingen en neem vrijblijvend contact met ons op om u te laten adviseren.

Nieuws & blogs