Terug

4 tips om uw auto winterklaar te maken

22 november 2023 - Annemarijke Haaima

Auto winterklaar maken? Wij geven u 4 tips!

Van en naar uw werk rijden, de kinderen wegbrengen, boodschappen halen, er gaat bijna geen dag voorbij dat u de auto niet nodig hebt. Het is dus belangrijk dat u er elke dag van op aankunt dat de auto probleemloos de weg op gaat. Niet voor niets brengt u de wagen regelmatig weg voor onderhoud of de jaarlijkse APK. Houdt u ook rekening met de winterperiode die met zijn lage temperaturen invloed heeft op de conditie van de auto? Maak uw auto winterklaar met de tips in deze blog.

Inhoudsopgave

1. Checken van de accu

1. Checken van de accu

Het komt vaak voor dat u uzelf in de ochtend moet haasten om u klaar te maken voor werk of om de kinderen op tijd naar school te brengen. Dat het langer donker is ’s ochtends helpt niet mee. Is iedereen klaar om te vertrekken en wilt u de auto starten, dient zich het volgende probleem aan: de auto wil niet starten. De kou vermindert het vermogen van de batterij waardoor de kans groter is dat u onverhoopt stil komt te staan. Zorg er daarom voor dat u de conditie van de accu met name in de winter regelmatig laat controleren. Heeft u een elektrische auto, dan geldt hetzelfde voor de capaciteit van de batterij die door de kou lager kan worden. Maak gerust een afspraak om uw accu te laten checken.

Plan hier een werkplaatsafspraak

2. Behandelen van auto-onderdelen

Er zijn een paar auto-onderdelen die extra aandacht vragen wanneer de winter begint. Het zijn onderdelen waar u niet direct aan denkt omdat u ze niet expliciet gebruikt. Toch is het belangrijk dat u bij het winterklaar maken van de auto de volgende handelingen uitvoert:

3. Vermijd vastvriezen van onderdelen

3. Vermijd vastvriezen van onderdelen

Bent u gewend uw handrem te gebruiken? Wanneer u dat in de winter doet, heeft u het risico dat de rem vastvriest. Zet uw auto bij het parkeren daarom in de eerste versnelling of in P. Gelukkig heeft u dit risico niet bij een elektrische auto.

Ook de ruitenwissers kunnen onverhoopt vastvriezen. Bij het rijden zult u ze geregeld nodig hebben, maar niet meer wanneer u de auto wilt parkeren. Zet de ruitenwissers zodra het kan uit, om te voorkomen dat de wisserbladen beschadigd taken.

4. Tot slot: onmisbare benodigdheden voor de winter

Komt de winter eraan en wilt u de auto winterklaar maken, zorg dan dat u de volgende benodigdheden in de kofferbak hebt liggen: een slotontdooier, wegrijhulp voor het geval er sneeuw ligt en u vast komt te staan en een ijskrabber of beschermingsdeken voor de ruit. Gebruik geen warm of kokend heet water om de ruiten ijsvrij te maken. Die kunnen voor barsten zorgen en dan bent u nog verder van huis.

Bent u onderweg, zorg dan ook dat u zelf warm aangekleed bent en dat u in ieder geval een paar handschoenen in het dashboardkastje hebt liggen. Mocht het toch gebeuren dat u onderweg pech krijgt, dan bent u in ieder geval beschermd tegen de kou.

Uw auto winterklaar maken met Haaima Hylkema

Wilt u ervoor zorgen dat u de komende winter niet langs de weg komt te staan met autopech? Zorg ervoor dat u uw auto winterklaar maakt met bovengenoemde tips. Wilt u meer informatie of heeft u specifieke vragen over uw auto? Neem vrijblijvend contact op met onze monteurs of kom langs op een van onze vestigingen. We helpen u graag om zonder problemen met de auto door de winter te komen.

Nieuws & blogs